BEROEMDE VOETBALBROERS 1

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 08:19

Bron foto: sky sports

Eden Hazard, Thorgan Hazard & Kylian Hazard

België boft maar met een dynastie van Hazards, waar Eden, Thorgan en Kylian allemaal bij een Europese topclub spelen.

 

Eden Hazard

Hij is de oudste en hij is ook meteen de bekendste als zijnde Chelsea-vedette. Eden Hazard is een van de succesvolste Belgische voetballers ooit. Maar welke carrière legde hij af en wat heeft hij gedaan om dat succes te bereiken? Al op jonge leeftijd verhuisde de rechtsvoetige aanvallende middenvelder en vleugelspeler naar de Franse eersteklasser Lille, waar hij tijdens een jeugdopleiding van twee jaar werd klaargestoomd voor de top. Hij bloeide er helemaal open en werd in Frankrijk tweemaal verkozen tot Speler van het Jaar. In 2012 maakte Hazard de overstap naar de Britse topclub Chelsea. Zowel bij Chelsea als bij het Belgische nationale elftal werd Hazard na 2012 steeds belangrijker. Op het WK 2018 werd Eden verkozen tot tweede beste speler van het toernooi. In juni 2019 verliet hij Chelsea voor Real Madrid.

 

Thorgan Hazard

(La Louvière, 29 maart 1993) is een Belgische voetballer die bij voorkeur als aanvallende middenvelder speelt. Hij tekende in mei 2019 een vijfjarig contract tot medio 2024 bij Borussia Dortmund, dat hem overnam van Borussia Mönchengladbach. Op 29 mei 2013 maakte Hazard zijn debuut in het Belgisch voetbalelftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Hazard is een jongere broer van voetballer Eden Hazard. Op 22 januari 2014 won hij de Gouden Schoen 2013, de prijs voor de beste voetballer op de Belgische velden.

 

Kylian Hazard

(La Louvière, 5 augustus 1995) is een Belgisch voetballer die doorgaans als aanvaller speelt, maar ook inzetbaar is als offensieve middenvelder. Hij is een jongere broer van Thorgan Hazard en Eden Hazard.

Kylian begon zijn voetbalcarrière in de jeugdreeksen van AFC Tubize, alvorens hij in 2011 de overstap maakte naar het Franse Lille OSC. Na verdere passages bij WS Brussel, Zulte Waregem, Ujpest FC en Chelsea U23, komt Kylian nu terecht bij Cercle Brugge.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.